maanantai 20. lokakuuta 2014

Täällä sitä ollaan

Lentomatka meni ihan hyvin. Ensimmäisellä pysäyksellä Heathrowlla oli kyllä ruokailu aika jännittävää, ensin saimme ihan muuta kuin tilasimme, sitten ruoasta löytyi hiuksia ja vielä kaupan päälle tarjoilija löyhkäsi niin kamalasti viemärille, ettei mitään järkeä. Hyvää ruokahalua vaan! Lento Lontoosta oli hieman myöhässä, kun koneemme myöhästyi omasta nousuajastaan ja joutui päästämään eteensä kaikki muut lähtevät koneet. Tunti siinä koneessa odoteltiin ilmaan pääsyä. Vähän sama homma oli kyllä laskeutumisen kanssakin kyseiselle kentälle, kun kierrettiin odotuskuviota Lontoon yllä tunnin verran.

Aina sitä joutuu siiven kohdalle.


Malesian Airlinesilla oli hyvät ruoat. Sai valita kala-, kasvi- ja lihavaihtoehdoista. Kauhean pitkä oli lento Lontoosta Kuala Lumpuriin, nukkuminen oli vaikeaa ja joka paikkaa alkoi kolottamaan pitkä istuminen, lento kesti reilut 12 tuntia. Ilmakuoppia oli runsaasti matkan aikana ja välillä hieman pelottikin, että pysyykö malesialainen ilmassa.

Pääsimme perille Kathmanduun sunnuntai-iltana, olimme hotellilla vasta puolen yön maissa, kun lentokentältä oli aikamoinen matka kaupunkiin. Oli järkyttävää nähdä pimeässä miten ränsistynyttä täällä on, taksi hypähteli kuopissa ja koirat tappelivat kadulla. Päivän valossa kaiki näytti paremmalta, pikku hiljaa silmä alkaa tottumaan likaan. Hotelli huone oli järkytys, odotimme 35 $ hintaan hieman parempi laatuista huonetta. Kamilalle osui likaiset lakanat, ikkunoista ei näe läpi, vessan pönttöä ei oltu pesty ja seinässä on reikiä. Muuten ihan kiva paikka, henkilökunta on mukavaa ja avuliasta sekä aamupala on ihan ok.

Tästä menee reiät suoraan meidän huoneeseen.
 Koristeellisia yksityiskohtia on täällä joka puolella, meillä on vessan ovikin kauverretuu tuohon samaan tyyliin kuin tuo korvausilmareikä.

Huone 102. 
 Huoneemme on ensimmäisessä kerroksessa, ei onneksi katutasossa. Kunhan sesonki menee ohi ja huoneiden hinnat halpenevat, niin koitamme saada huoneen ylempää. Kuumavesi tulee katolta aurinkoenergialla, joten pilvisenä päivänä ei ole lämmintä vettä. Lämpimään suihkuun en ole vielä päässyt, koska katolta on niin pitkät putket, että pitäisi laskea Saimaan verran vettä, että saisi lämpimän suihkun. Näin kahden päivän kokemuksella kolmas suihkussa kävijä saa lämmintä vettä.

Minun vuoteeni.
 Vuoteet on kovat ja peittona toimii tuo sama kuin päiväpeittona. Tuolla välissä on aika viileää ja raskasta nukkua, kun peitto painaa kauheasti.  Pitää varmaan jossain vaiheessa hankki makuupussi, jos kelit tästä kylmenevät. Nyt on ollut päiväsaikaan reilu 20 astetta ja yöllä noin 15.

Ikkunoista ei kauheammin läpi näe.
 Vähän on lintujen ulostetta ja pölyä kertynyt ikkunoiden sisäpuolellekin. Ei noihin uskalla koskea ellei halua salmonellaa.

Vessa
Vessa pitää huuhtoa tuolla ämpärillä ja lattiakaivo ei kauhean hyvin vedä niin koko vessa lainehtii suihkun jälkeen.

Kävimme eilen myös apinatemppelillä, mutta kirjoitan siitä myöhemmin. Täällä netti on kauhean hidas, niin kuvien lataaminen vie oman aikansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti